Presentation

Photos-812

Mitt liv med hund började när jag var 15 år. Den första hunden blev en mellanpudel hane vid tilltalsnamn ”Sherry” (Mer finns att läsa om honom under minnen mellanpudlar). Egentligen ville jag ju inte ha en pudel……..utan en schäfer, men min mamma vägrade. Ska det bli en hund överhuvudtaget så skulle det vara en pudel och inget annat och helst ingen hund alls. Nåja man fick ju kompromissa och för att få en hund alls så blev det en mellanpudel och jag var glad, jag hade äntligen fått min hund. Senare blev det fler pudlar och min uppfödning av dessa startade 1981.Idag finns det tre pudlar här hemma

Efter ett par år till kom vår första tervueren in i huset ”Frida” återigen försökte jag övertala (den här gången min man) att vi skulle köpa en schäfer, men det var nobben igen, nu skulle det vara tervueren den här gången, och eftersom jag hade min pudlar så ville han välja ras. Jag fick ge mig igen och idag har vi för närvarande tre tikar  hemma. Den äldsta tiken är en liten tervflicka från till stor del bruksmalle linjer. Hon blir 10 år i vår och har visat framtassarna på tävlingsbanan med Brukschampionat i sök samt distriktsmästare i sök och certpoäng i spår.

Minerva ”Mimmi” bor också här och är från min M-kull. Hon blir 10 år i vår och är fortfarande allmänt busig när hon vänder den sidan till 🙂 I dagsläget har hon tävlat elit klass spår med certpoäng och även elitsök med certpoäng

Den näst yngsta tervflickan är drygt 6 år och är ur min O kull och tävlar elitklass spår, sök och skydd. Odette ”Ettan” en riktig liten arbetsmyra som älskar allt som har med arbete att göra.

Den allra yngsta heter Shai och är snart 3 år och är uppflyttad till högre klass sök och godkänd i högre klass spår och hon är väldigt positiv, glad och livlig liten tjej.

Min sparsamma uppfödning av tervueren startade 1986, och kenneln har även tilldelats SKK:s bruksuppfödarpris av tervueren samt erhållit SBK:s avelskorningsdiplom flera gånger.

Min målsättning är att föda upp friska arbetsvilliga hundar som kan och vill jobba, och även fungera i vardagen. Idag kan jag inte tänka mig att byta bort dessa två raser.

Ett stort TACK till er duktiga valpköpare som tävlar och tränar med era hundar i lydnad, bruks, agility, utställning, samt ni som även sett till att de fått god omvårdnad i kärleksfulla hem.

TACK också för att ni ställer upp på röntgen MH och MT!