Presentation

Photos-812

Mitt liv med hund började när jag var 15 år. Den första hunden blev en mellanpudel hane vid tilltalsnamn ”Sherry” (Mer finns att läsa om honom under minnen mellanpudlar). Egentligen ville jag ju inte ha en pudel……..utan en schäfer, men min mamma vägrade. Ska det bli en hund överhuvudtaget så skulle det vara en pudel och inget annat och helst ingen hund alls. Nåja man fick ju kompromissa och för att få en hund alls så blev det en mellanpudel och jag var glad, jag hade äntligen fått min hund. Senare blev det fler pudlar och min uppfödning av dessa startade 1981.Idag finns det tre pudlar här hemma

Efter ett par år till kom vår första tervueren in i huset ”Frida” återigen försökte jag övertala (den här gången min man) att vi skulle köpa en schäfer, men det var nobben igen, nu skulle det vara tervueren den här gången, och eftersom jag hade min pudlar så ville han välja ras. Jag fick ge mig igen och idag har vi för närvarande tre tikar  hemma. Den äldsta tiken är en liten tervflicka från till stor del bruksmalle linjer. Hon blir 8 år i vår och har visat framtassarna på tävlingsbanan med Brukschampionat i sök och certpoäng i spår.

Mellantiken är en liten tervuerenflicka av egen uppfödning från min M-kull och hon blir 6 år i vår och är fortfarande allmänt busig när hon vänder den sidan till 🙂 I dagsläget har hon tävlat elit klass spår med certpoäng och även elitsök med certpoäng

Den yngsta tervflickan är drygt 2 år och är uppflyttad till högre klass spår och godkänd i högre klass sök, vi planerar att även starta lägre klass skydd i vår, för mig en helt ny och spännande gren. Det ska verkligen bli roligt. Odette en riktig liten arbetsmyra som älskar allt som har med arbete att göra.

Min sparsamma uppfödning av tervueren startade 1986, och kenneln har även tilldelats SKK:s bruksuppfödarpris av tervueren samt SBK:s avelskorningsdiplom.

Min målsättning är att föda upp friska arbetsvilliga hundar som kan och vill jobba, och även fungera i vardagen. Idag kan jag inte tänka mig att byta bort dessa två raser.

Ett stort TACK till er duktiga valpköpare som tävlar och tränar med era hundar i lydnad, bruks, agility, utställning, samt ni som även sett till att de fått god omvårdnad i kärleksfulla hem.

TACK också för att ni ställer upp på röntgen MH och MT!