Minnen

MINA HUNDAR SOM JAG HAR HAFT OCH ALLA HAR DE EN SPECIELL PLATS I MITT HJÄRTA

SBCH SLCH SUCH Korad SPINOYS GAIA 2002 – 2013  Gaias sida
e. SBCH Korad Belgian Joy Doctor Dolittle  u.SBCH SUCH Korad tjh Agatha-Christie

gaia090215-011

Gaia var den stränga och fostrande tanten/mormorn här hemma, hon såg direkt om det var någon av småtjejerna (Chess o Mimmi) som behövde fostras lite extra (oftast var det Mimmi). Hon var fortfarande lite av en hönsmamma till Iason. Hon tog med ålderns rätt sig lite mer friheter och hörseln var ibland väldigt selektiv (läs: bra när det passade) Som tävlingshund var hon pigg och jätteskojig att tävla med och hade när vi var som mest aktiva en mycket fin lydnad. Pga av skador och annat så blev inte tävlingskarriären av de mått som var tänkt från början men det hon gjorde gjorde hon oftast mycket bra. Gaia ligger mig väldigt varmt om hjärtat!

SBCH SUCH Korad Tjh AGATHA-CHRISTIE 1994 – 2010
e. SBCH SLCH SUCH Korad Spinoys Daimon  u.SUCH Korad Tiboz Heidie  Christies sida

OLYMPUS DIGITAL CAMERAChristie som delägdes med Marie kom till oss 6½ år gammal, då var hon godkänd i högre klass spår, då Marie som hade henne fick ändrade arbetstider så fick Christie flytta hit och jag tog upp tävlandet igen efter två års uppehåll och tog vid där Marie slutade. Hon avancerade på kort tid upp till ekl spår och blev snabbt Brukschampion och även kvalificerad till SM. Christie har på alla sätt visat vilken ypperlig brukshund hon är till min stora glädje. Christie har två kullar efter sig.

SBCH SLCH SUCH KORAD TJH SPINOYS DAIMON ”Daimon”  1990 – 2002

Daimon201310

Jag fick tillbaka Daimon när han var ca 8 månader och hade inga planer på att behålla honom, men hittade inget hem som jag tyckte passade så han skulle väl få stanna så länge….. Han fick mig att inse att brukstävlingar var bland det roligaste man kunde hålla på med. Tänk att få (om det gick bra) tillbringa hela dagen med likasinnade hundentusiaster. Daimon var en alldeles speciell hund för mig. Han var en av de få hundar som man får en gång i livet… Behöver jag säga att omplaceringsplanerna ändrades rätt så fort. Daimon tävlade ekl sök och spår och erhöll 28 cert i spårhunds gruppen och var med på SM 1998 i Umeå. Han hade ett mycket stabilt psyke med bra nerver och stor dådkraft och som tävlingshund var han fantastisk. Han ställde alltid upp !