TERVUERENVALPAR VÅREN 2022

8 hanar och 3 tikar föddes den 7 april ! Tyvärr klarade sig inte den sista hanen så nu har Ettan 7 hanar och 3 tikar !

För dig som söker en aktiv tränings och tävlingskamrat, De här valparna säljes bara till dig som är aktiv och har ett brinnande intresse av att träna och gärna tävla med din hund. Dom lämpar sig för all slags sport.

BH NARVAL DU MUSHER

Ägare: Birgitta Hedenberg, Kennel Lann Morian

Så här beskriver Birgitta Narval:

Narval är mycket arbetsvillig och ger aldrig upp. Jag tränar IGP med honom, han är snabb och har fulla och fasta bett. Lydnadsmässigt så är han samarbetsvillig och intensiv men samtidigt mycket lyhörd. Narval är öppen och social och har inga aggressioner utan allt handlar om kamplust. Han är även en duktig spårhund, även där arbetar han intensivt. Hemma är han lugn och avslappnad och har en tydlig av och på knapp. Han är en ganska liten hane runt 62 och väger ca 33 kg. SDCA 1+2 fri HD A ED 0

Träningsvideo på Narval  Narvals pappa Espoir

Narvals blodslinjer kommer från välkända arbetslinjer på tervueren med mycket god hälsa typ och karaktär. 

Narvals far Ch Fr Ring 3 Espoir de Marfran var selektiv ring samt även farfar Fr ring 3 Tarzan de Favara (I denna linje och även Bax och Uji du Musher, Uji är syster till Ulhan)

Fr ring 3 F’tara du Musher, mamma till Narval, är syster till den berömda Ch Ring, selectif Ginou du Musher, MR3 Farouche du Musher, FR3 Fano du Musher och FR2 Forman du Musher. Deras far Ch.T sr.Ut. Fr ring 3 fin. Ulhan du Musher har många framgångsrika avkommor runt om i världen, Modern Canaille du Musher har lämnat många bra brukshundar, de är sociala och välbalanserade med mycket driv.

SPH lll SÖKH lll SKH lll Korad SPINOYS ODETTE

Odette är en fantastiskt rolig hund att jobba med, hon ställer alltid upp vad jag än erbjuder henne, hon gillar att samarbeta och är en förig och balanserad hund. Hon har ett mycket stort föremåls och figurantintresse och missar aldrig en figurant i söket. Hon missar så gott som aldrig pinnar i spåret eller föremål i uppletandet då hon vet hur hon ska använda sin näsa, Odette har inga problem i nya miljöer. Hon är snäll mot allt och alla och inomhus kopplar hon av och älskar att ligga på rygg i TV soffan på kvällarna och helst av allt bli kliad på magen. Odette är en medelstor välbyggd tik som är 58 cm hög och väger ca 26 kg SDCA 1 fri  HD A ED 0 

Tävlar elitklass spår, sök och skydd. Distriktsmästare 2021 i skydd. 2 cert i skydd ett cert i spår

Man kan läsa mer om Odettes kullsyskon här

Hennes pappa Ring 3 Berkana D’Jo  har lämnat många framgångsrika avkommor utomlands som både inom agility, ringsport, IGP och tjänst (polis)

Berkana D’Jo (Dark)

Hennes mamma SEBCH Korad Wirabruks Cheza är en förig okomplicerad tik som är tävlad i elitklass sök och spår.  Distriktsmästare i sök Hon har även erhållit SKK:s bruksavelspris samt SBK:s Avelskorningsdiplom för sina duktiga avkommor med deras duktiga förare. En är polishund, de andra har  även tävlat/tävlar allt från agility, lydnad, IPO-R  till svenskbruksets spår sök och skydd i elitklass.

 
IGP1 Narval du Musher
 
ring 3
Espoir de Marfran
ring 3 
Tarzan de Favara
Tixie du Domaine du Caméléon
ring 3
F’tara du Musher
ring 3 
Ulhan du Musher
Canaille du Musher
Korad SEBCH
sph lll sökh lll skh lll                    Spinoys Odette
ring 3 fin. 
Berkana D’Jo
ring 3
Varak du Clos du Richaumoine
Berkana Anouck
Korad SE BCH
Wirabruks Cheza
NBCH
Zagals Gere
Korad
Newstory Lava